Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مرتضی رحمان زاده شهردار منطقه ۱۳ در خصوص اجرای طرح لوله گذاری انتقال آب خام گفت: پارک جنگلی سرخه حصار با قدمت بیش از نیم قرن، از گذشته به صورت کاملا سنتی و با استفاده از شبکه نهر‌های خاکی آبیاری می‌شد که با شروع احداث، تجهیز و راه اندازی مخازن ذخیره آب ژئوممبران و اجرای شبکه انتقال آب خام در بخش وسیعی از پارک جنگلی سرخه حصار توانستیم تا حدود زیادی شبکه آبیاری پارک سرخه حصار را از روش سنتی خارج کرده و به سمت مکانیزه شدن سوق دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این طرح به جهت بالابردن راندمان آبیاری و پوشش دهی کامل پارک، مخازن ژئوممبران اصلی به تعداد ۱۰ عدد در حاشیه جنوبی پارک و با ظرفیت ذخیره آب ۱۲ هزار متر مکعب احداث شده اند به طوری که در مجاورت نهر اصلی آبیاری پارک واقع شوند.

شهردار منطقه ۱۳ با بیان اینکه تعداد ۵ مخزن با ظرفیت ذخیره آب ۴ هزار و ۲۰۰ مترمکعب نیز در حاشیه شمالی پارک و در مجاور چاه‌ها احداث شده اند، تصریح کرد: شبکه انتقال آب خام توسط دو عدد لوله پلی اتیلن به قطر ۲۵۰ میلیمتر در حاشیه نهر اصلی آب خام به طول ۱۶ هزار و ۷۰۰ متر اجرا شده است به طوری که یک لوله فقط وظیفه انتقال آب از یک مخزن به مخزن دیگر را به عهده دارد و لوله دیگر جهت برداشت آب و اجرای عملیات آبیاری استفاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کلیه چاه‌ها نیز به مخازن سرچاهی مجاور خود وصل شده اند، گفت: مخازن سرچاهی نیز با لوله‌های ۲۰۰ میلیمتری به طول ۸ هزار و ۶۸۵ متر به مخازن اصلی وصل شده اند.

رحمان زاده در عین حال از کاهش هدر رفت آب در نهر‌های خاکی، افزایش راندمان آبیاری و افزایش بهره وری از منابع آبی به عنوان مزایای اجرای این طرح یاد کرد و اظهار داشت: کلیه این مخازن مجهز به ایستگاه پمپاژ آب بوده و به منظور تامین برق این ایستگاه‌ها، شبکه برق ۲۰ کیلو ولت به این نقاط انتقال داده شده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهرداری تهران شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۳۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، عملیات اجرای سیستم نوین آبیاری زیرسطحی توسط دو تن از اعضای هیات علمی دانشگاه یزد و با مساعدت معاونت اداری و مالی این دانشگاه در بخشی از فضای سبز این مجموعه آغاز شده است که پیش‌بینی شده با اجرای این طرح تا ۴۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد شد.   دکترمحمدعلی صادق‌زاده، عضو هیات علمی دانشکده فیزیک دانشگاه یزد، یکی از طراحان و اجراکنندگان سیستم نوین آبیاری زیرسطحی لوله تراوا در دانشگاه یزد گفت: در این سیستم آب از طریق لوله‌های پلیکا سوراخدار پوشیده با پارچه پلاستیکی در عمق ۵۰ سانتیمتری خاک و در مجاورت ردیف درختان مستقیما در اختیار ریشه درخت قرار می‌گیرد.    وی به عنوان عضو هیات مدیره شرکت فناور نوآبیاران بوستان مهر افزود: این روش نوین آبیاری با سابقه تحقیقاتی و امکان‌سنجی ۳۰ ساله توسط موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی ارزیابی و تایید شده است و توسط شرکت فناور نوآبیاران بوستان مهر به تولید انبوه رسیده و تا کنون در صد‌ها پایلوت باغات پسته و میوه و عرصه‌های مشجر اجرا و بهره برداری شده است.    وی تصریح کرد: این طرح اخیرا با موافقت معاونت اداری و مالی دانشگاه یزد و با نظارت مدیران فضای سبز دانشگاه، در قسمتی از فضای سبز ورودی بصیرت دانشگاه یزد اجرا شده است.    دکتر صادق‌زاده خاطرنشان کرد: از مزایای این سامانه نوین آبیاری صرفه‌جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب، عدم نیاز به سیستم‌های فیلتراسیون و پمپاژ آب و امکان کود آبیاری و نیز عدم مزاحمت در انجام عملیات باغبانی است.   دکتر حسن حسینی‌نسب عضو هیات علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه یزد و مدیرعامل شرکت نوآبیاران بوستان مهر نیز در تشریح این سیستم گفت: روش‌های متعددی برای آبیاری درختان در دنیا ابداع و مورد استفاده قرار گرفته است. ازجمله این روش‌ها می‌توان به روش‌های آبیاری غرقابی، روش آبیاری قطره‌ای و روش آبیاری لوله تراوا اشاره کرد.    وی افزود: روش آبیاری لوله تراوای زیر سطحی جدیدترین روش ابداع شده توسط محققین کشور است که طرح تحقیقاتی اولیه آن در دانشگاه یزد انجام و مورد تایید موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کشور قرار گرفته است.    به گفته وی در این سیستم روان آب سطحی وجود ندارد و تبخیر از سطح هم ناچیز بوده و رشد علف‌های هرز کاهش می‌یابد.

دیگر خبرها

  • سه میلیون متر مکعب روان آب در سدهای خراسان جنوبی ذخیره‌ شد
  • برگزاری همایش "پیاده روی خانوادگی " در بوستان جنگلی سرخه حصار
  • ایجاد ۵۰۰۰ مترمکعب ظرفیت مخازن آب در روستاهای کردستان
  • پشت صحنه پیامک «آبفا»
  • فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد
  • احداث و راه اندازی ۳۹۰۰ مترمکعب تصفیه خانه پساب در غرب تهران
  • ذخیره ۲ میلیون مترمکعب آب در بند خاکی فهرج
  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • توسعه ۱۷ کیلومتری شبکه و خط انتقال فاضلاب در استان قزوین